Stop Loss Order

De Stop Loss Order kan worden gedefinieerd als een pre-order om een ​​activum te verkopen wanneer het een bepaalde prijspunt bereikt heeft. Het wordt gebruikt om verlies of winst in een transactie te beperken. Het concept kan worden gebruikt voor zowel korte termijn- als lange termijnhandel. Dit is een automatische functie die een belegger bij de broker plaatst door een bepaald bedrag aan courtage te betalen. De Stop Loss Order is ook bekend als Stop Order of Stop Market Order. Door een Stop Loss order te plaatsen, instrueert de belegger de tussenpersoon/ broker de aandelen te verkopen wanneer deze een bepaalde limiet bereikt hebben.

In het geval van een Stop Loss Order, zal de Handelsmaatschappij of de Broker overwegen om beleggers te helpen met een zo min mogelijk koopverlies op de huidige marktprijs (dat betekent; de hoogste prijs voor de aandelen op elke moment) en vice versa tijdens de verkoop van een aandeel.

Als aandeelhouder XY bijvoorbeeld een aanbod wil doen voor aandelen ABC tegen een bepaalde prijs, zal hij/ zij hem/ haar opdragen de aankooplimiet in te stellen. Wanneer de aandelen de opgegeven biedprijs bereiken, wordt er automatisch een bestelling uitgevoerd om deze te kopen.

Als u de aandelen van bedrijf ABC al bezit en ze wilt verkopen, vraagt ​​u uw broker om ze te verkopen als de prijs een bepaalde hoogte bereikt heeft. Bijgevolg wordt een automatische order geactiveerd zodra het prijsbereik voldoet aan de opgegeven limieten.

Een stop loss order is in feite een hulpmiddel voor investeringsplanning op korte termijn. Het wordt gebruikt wanneer de belegger niet dagelijks de druk wil hebben om toezicht te houden op zijn aandelen. De transactie wordt automatisch geactiveerd en de limieten worden van tevoren vastgelegd. Dit kan erg handig zijn voor kleine beleggers.

Voordelen en nadelen van stop loss orders en hun toepassingen

Om het risico van aandelen kopen te beperken, hebt u een exit-plan nodig. Wanneer een transactie tegen u ingaat, maakt een stop loss order deel uit van uw exit-plan. Een stop loss order is een clearingorder waardoor uw handel een bepaald prijsniveau bereikt.

Stel dat u het EUR-USD valutapaar koopt in 1.1015 en verwacht dat het omhoog gaat. Met die verwachting stelde u een stop loss order in op 1.1005 omdat uw forex strategie aangeeft dat als het op dat niveau zakt, het nog lager kan gaan voordat het hoger wordt. De stop loss order beperkt dus uw risico met 10 pips per verhandeld aandeel. Als u echter stop loss orders gebruikt, moet u een paar dingen weten. Hoe ze worden gebruikt, varieert van broker. Hier volgen manieren om een ​​stop loss order te gebruiken, annuleren en bekijk de voor- en nadelen van het gebruik van deze stop loss order.

Er zijn twee gebruikelijke manieren waarop dealers Stop Loss Orders gebruiken:

Een stop loss order wordt gebruikt om deals op een bepaald moment te sluiten. De handelaar plaatst een stop loss order bij elke transactie op een prijsniveau waarop hij een verliesgevende transactie wil beëindigen. Dit is een regulier stopverlies en wordt gebruikt als het enige exit-plan bij verlies. Een belegger verlaat de beurs handmatig als er kansen ontstaan ​​en de omstandigheden veranderen, maar hij kan een stop loss order in het slechtste geval instellen om verliezen te beperken als een handmatige exit niet mogelijk is. De Stop Loss Order is ontworpen om u uit een positie te krijgen als u bent losgekoppeld van uw broker als gevolg van een internet- of stroomuitval (ervan uitgaande dat uw bestelling eerder uw broker heeft bereikt). Regelmatig gebruik van stop loss orders is een goed idee, omdat het de belegger dwingt om gedisciplineerd te zijn om uit de verloren transacties te geraken. Minimaal moet in het ergste geval altijd een stop loss order worden gebruikt. Stop Loss orders worden automatisch uitgevoerd, wat vaak een goede zaak is bij het verliezen van geld. Mensen hebben de neiging om vast te houden aan het verliezen van transacties (verliesaversie), dus zorgt een stop loss order ervoor dat de belegger alle verliezen beperkt tot een klein deel van het account.

  1. Stop Loss Marktorder

Een stop loss order wordt gebruikt in een goede of worstcasescenario. Stop Loss Orders typen of markt of limiet, zijn de soorten Stop Loss Orders die doorgaans worden gebruikt. Het meest voorkomende type stop loss order is een marktorder voor stop-loss. Wanneer de koers van een activum de stop loss-prijs bereikt, wordt een marktorder automatisch door uw broker verzonden om de positie tegen de huidige prijs (ongeacht de prijs) te sluiten. In de meeste omstandigheden zal uw stop loss order zeer dicht bij de oorspronkelijke stop-loss-prijs voor een aandeel komen. In snel veranderende marktomstandigheden (zoals nieuwsgebeurtenissen) of in zeer dun verhandelde aandelen of activa waar de handel feitelijk wordt gestopt, kan de verwachte prijs (stopverlies) heel verschillend zijn. Dit wordt ‘slippage’ genoemd en kan resulteren in een slechtere prijs dan verwacht. Een marktorder voor stop loss is een van de nadelen van handelen. Sommige beleggers geven de voorkeur aan het handmatig beëindigen van transacties, omdat ze denken dat ze handmatig tegen gunstige voorwaarden kunnen uitvouwen, in tegenstelling tot een stop loss order die automatisch hun positie verlaat in onbekende omstandigheden. Om deze reden kiezen sommige belegers ervoor om in het slechtste geval slechts één stopverlies te gebruiken. Je kunt de meeste van je posities handmatig achterlaten met hopelijk minder slip. De keerzijde is dat als u handelt in liquiditeitstekorten het toch niet uitmaakt, want onder de meeste omstandigheden is het goed om een ​​stopverlies te gebruiken om uw verliezen te verminderen.

  1. Stop Loss Limit Order

Een ander stop loss ordertype is de limietorder voor stop loss. Wanneer de koers van een activum de stop loss prijs bereikt, wordt uw limietorder automatisch door uw makelaar verzonden om de positie tegen de stop loss prijs af te sluiten. In tegenstelling tot de Stop Loss Market, die de handel tegen elke prijs sluit, zal de Stop Loss Limit-order deze alleen sluiten tegen de Stop Loss prijs of beter. Dit elimineert het ‘slippage’-probleem (wat in de meeste gevallen geen probleem is).

Voorbeeld

Als je lang op zoek gaat naar een aandeel voor 50,00 euro, plaats dan een stoplossorder bij 49,90 euro en de prijs stijgt naar 49,88 euro en er is niemand die je aandelen wil kopen voor 49,90 euro, dan moet je hopen dat iemand het nu gaat doen, want uw limietorder is 49,90 euro. Als de prijs daalt zonder uw bestelling uit te voeren, wordt uw verlies groter en groter dan u oorspronkelijk had bedoeld. Dit elimineert het punt van een stop loss opdracht, om u uit een verliezende positie te krijgen.

In het kort

Wanneer u een stop loss order gebruikt, is het beste om een ​​stop loss marktorder te gebruiken en niet een limietorder voor stop loss. Als u zich zorgen maakt over ‘slippage’ – normaal gesproken geen probleem met liquide activa – gebruikt u een stop loss-marktorder als uw stop loss order voor het slechtste geval en stopt u deze handmatig als de omstandigheden gunstig zijn. Voor de meeste traders die een stop loss marktorder gebruiken, is hun reguliere stop loss zeer voordelig. Het zorgt ervoor dat u automatisch de verliezen verliest, zodat u niet in de verleiding komt om risico’s te nemen. Vermijd nooit een stop loss order als u ziet dat uw broker u hoge kosten in rekening brengt, omdat deze altijd kan worden gewijzigd.