BELEGGEN

Wat is beleggen?

Iedereen kent de term ‘handel’. De meesten van ons hebben gehandeld in ons dagelijks leven, hoewel we misschien niet eens weten dat we dat hebben gedaan.

In wezen is alles wat u in een bedrijf koopt de handel tussen geld en de goederen die u wilt. Hier leert u hoe u moet beleggen in online financiële markten, maar wat is beleggen precies? In dit artikel leert u hoe u beleggen definieert en hoe online beleggen werkt.

De term “handel” betekent eenvoudigweg “het ene voorwerp in te ruilen voor het andere”. Over het algemeen begrijpen we dit als het ruilen van goederen voor geld of met andere woorden, gewoon iets kopen. Wanneer we het hebben over beleggen op de financiële markten, is het hetzelfde principe. Denk aan handelen in aandelen.

Wat ze eigenlijk doen is aandelen kopen (of een klein deel) van een bedrijf kopen. Naarmate de waarde van deze aandelen stijgt, verdienen ze geld door ze tegen een hogere prijs te verkopen. Dat is beleggen. Ze kopen iets voor een prijs en verkopen het opnieuw voor een andere prijs, hopelijk voor een hogere prijs en maken zo winst. Maar dan rijst de vraag, waarom zou de waarde van de aandelen überhaupt stijgen? Het antwoord is simpel: waardeveranderingen als gevolg van vraag en aanbod: hoe meer vraag naar iets, hoe meer mensen bereid zijn ervoor te betalen. Toenemende vraag genereert een prijsstijging. Dit kan worden verklaard door een eenvoudig alledaags voorbeeld van het kopen van voedsel. Laten we zeggen dat je op een markt bent en dat er nog maar tien appels op een kraam over zijn, dit is de enige plaats waar je appels kunt kopen. Als u de enige persoon bent en u wilt slechts een paar appels, dan zal de eigenaar van de marktkraam ze waarschijnlijk voor een redelijke prijs aan u verkopen. Maar stel dat vijftien mensen de markt betreden en allemaal appels willen. Om ervoor te zorgen dat ze appels krijgen voordat de anderen dat doen, zijn ze bereid om meer te betalen. Daarom kan de eigenaar van de marktkraam de prijs verhogen, omdat hij weet dat de vraag naar de appels groter is dan zijn aanbod. En hetzelfde principe is van toepassing op aandelen. Hoe hoger de vraag naar een bepaald aandeel, hoe hoger de prijs van dit aandeel.

Geld beleggen, aandelen en beleggen in effecten

U gaat geld beleggen in aandelen? Laten we voorlopig eens kijken naar het belang van beleggen in aandelen. In essentie betekent beleggen in aandelen dat u een klein deel van een grote bedrijfscake bezit. Voorraden zijn een soort van zekerheid die de belegger aandelen geeft in een bedrijf.

Het aantal aandelen dat u in een onderneming bezit in vergelijking met het totale aantal uitstaande aandelen voor het bedrijf, is gelijk aan uw aanspraak op de activa en het inkomen van het bedrijf. Als u aandelen bezit, bent u slechts een van de vele aandeelhouders die recht hebben op alles wat het bedrijf bezit. Beleggers kopen aandelen om twee belangrijke redenen: om geld te verdienen en om het bedrijf te beïnvloeden. Zoals vaak op onze site wordt vermeld, hoe langer u een aandeel aanhoudt, hoe meer potentie u heeft om uw kapitaal te waarderen en een sterk rendement te behalen. Maar aandelen fluctueren in prijs en er is geen garantie dat de onderneming waarin u hebt geïnvesteerd, goed zal presteren in de toekomst. Beleggers die aandelen houden in een goed functionerend bedrijf, kunnen geld verdienen, wanneer een bedrijf een deel van de winst aan de aandeelhouders door dividenduitkeringen betaalt. Het bedrag dat u krijgt is op basis van per betaalde aandeel vermenigvuldigd met het aantal aandelen dat u eigenaar van bent. Er zijn twee soorten aandelen: gewone aandelen en preferente aandelen. Het bezit van gewone aandelen in een bedrijf geeft beleggers het recht om te stemmen over het bedrijfsbeleid en dividenden te ontvangen. Degenen die preferente aandelen bezitten hebben geen stemrecht in het algemeen, maar hebben voorrang op de gewone aandeelhouders als het gaat om dividenden te verkrijgen of betalingen te verspreiden als een bedrijf failliet gaat en haar activa geliquideerd heeft.

Beleggen in grondstoffen

Duurzame en onbelemmerde toegang tot grondstoffen is een van de pijlers van de EU-grondstoffenstrategie. Veel niet EU-landen passen maatregelen toe zoals exportbelastingen, importtarieven of prijsafspraken die vrije en transparante markten verstoren. Om deze verstoringen te voorkomen en hun impact op de EU-industrie te minimaliseren, voert de EU een reeks bilaterale en multilaterale dialogen uit. Beleggen in grondstoffen is van groot belang voor de duurzaamheid van Europese landen en hun economieën. De sectoren bouw, chemie, automobielindustrie, luchtvaart, machines en uitrusting zijn het meest afhankelijk van toegang tot grondstoffen. Bovendien onderstrepen de hoge energiekosten van de EU en de afhankelijkheid van ingevoerde energie het belang van duurzame grondstoffenvoorziening voor de EU-economie en de noodzaak om strategieën te definiëren om deze uitdagingen aan te pakken.

EU-28-handelspartner voor grondstoffen

Brazilië was van 2005 tot 2014 de belangrijkste grondstofleverancier van de EU. In 2015 werd de invoer uit Brazilië (EUR 9,6 miljard, 13,4%) echter overtroffen door de Verenigde Staten (EUR 9,9 miljard, 13,8%). Canada (5,3%), Indonesië (5,3%) en Rusland (4,7%) waren de belangrijkste importerende partnerlanden. De EU-uitvoer van grondstoffen was relatief laag en vertegenwoordigde minder dan 3% van de totale EU-uitvoer. China staat bovenaan de lijst met EU-partners met 22,7%, gevolgd door de Verenigde Staten (8,9%) en Turkije (8,1%).

EU-aandeel in de wereldhandel in grondstoffen

In 2014 vertegenwoordigde China (33,4%) het grootste aandeel in de totale wereldwijde import van grondstoffen, gevolgd door de EU-28 (11,6%) en Japan (6,6%). De laagste aandelen van de belangrijkste handelsnaties ter wereld werden genoteerd in Rusland (1,2%), Brazilië (0,7%) en Singapore (0,4%). In de export van grondstoffen en handel in grondstoffen, de Verenigde Staten, Brazilië en de EU-28 bedroeg 10,8%, respectievelijk 7,9% en 6,9% van ’s werelds beste, terwijl Mexico, Zuid-Korea en Singapore waren aan de andere kant van de schaal (respectievelijk 0,9%, 0,8% en 0,4%). Aandacht voor de veranderingen in de balans van de handel voor grondstoffen 2005-2014, zoals Brazilië noteerde de grootste stijging van zijn overschot (15 miljard euro naar 45 miljard euro), gevolgd door de Verenigde Staten (7 miljard euro tot 34 miljard euro. Euro) en Canada (van 14 miljard euro naar 23 miljard euro). China daarentegen zag de grootste stijging van zijn tekort op de handelsbalans voor grondstoffen (van 53 miljard euro tot 197 miljard euro) tijdens deze periode. Het handelstekort van de EU steeg in deze periode met € 1 miljard tot € 30 miljard in 2015

Beleggen in Bitcoins

Voordat we direct de wereld van bitcoins induiken, gaan we eerst in op wat bitcoins zijn. Een Bitcoin is een digitale valuta die in 2009 is gecreëerd met behulp van gedecentraliseerde technologie voor veilige betalingen en voor het opslaan van geld waarvoor geen namen van banken of personen nodig zijn. Het werd aangekondigd in een e-mailnieuwsbrief om geld op dezelfde manier te verdelen als internet. Een Bitcoin-beleggingsplatform is een digitale marktplaats waar beleggers bitcoins kunnen kopen en verkopen met verschillende ‘fiat valuta’s’ of ‘altcoins’. Een Bitcoin valutawissel is een online platform dat fungeert als tussenpersoon tussen kopers en verkopers van de cryptocurrency. De valuta afkorting die voor Bitcoin wordt gebruikt, is BTC of XBT.

Bitcoin euforie kan je opfrissen, maar weet je genoeg om klaar te zijn om in Bitcoin aandelen te beleggen? Dit zijn historische en interessante tijden voor Bitcoin en de volledige crypto-valuta ruimte. Voordat u zelf gaat beleggen in Bitcoin, moet u eerst de volgende punten en informatie kennen.

Het maakt niet uit wat u denkt over Bitcoin, cryptocurrencies zijn hier om te blijven. En als u van plan bent om te beleggen in Bitcoin aandelen die door meerdere beurzen zijn uitgerold, vergeet dan niet te ademen en te begrijpen dat Bitcoin en cryptocurrencies nog steeds aan het begin van dit trading spel staan, ondanks hun snelle opkomst. Hier zijn enkele dingen om te onthouden en te begrijpen voordat je in Bitcoins gaat beleggen:

1

Zijn Bitcoin Futures beschikbaar op uw beleggingsplatform? Het is momenteel niet beschikbaar op alle verschillende handelsplatformen. Het is een product met hoge marges (bijna 40 procent), aangezien zowel handelsplatforms als clearinginstellingen het product zeer zorgvuldig behandelen

2

Enorme volatiliteit is geassocieerd met Bitcoin aandelen. Stel je voor, je handelt in ruwe olie op een drukke investering dag; Vermenigvuldig dat met ongeveer 20 of misschien zelfs 30. Dat is hoe hoog de aantallen zijn in Bitcoin handel.

3

Bitcoin futures contracten kunnen niet worden gehackt of gestolen aangezien geldmunten wel kunnen worden gestolen. Ze zijn beide genoteerd en gereguleerd. Dit is belangrijk voor lange termijn beleggers, vergeleken met degenen die snel in Bitcoins willen beleggen.

Er zijn twee manieren om in Bitcoin te beleggen: door de cryptocurrency zelf te kopen, in de hoop deze winstgevend te verkopen of te speculeren over zijn waarde zonder ooit het aandeel in bezit te hebben. Het laatste is hoe CFD’s werken.

Beleggen in Olie

Als we het over olie of ruwe olie hebben, wat bedoelen we dan precies? Ruwe olie wordt gevormd wanneer de overblijfselen van planten en dieren worden bedekt met zand en andere organische stoffen en gedurende miljoenen jaren verandert de druk ze in afzettingsgesteenten en uiteindelijk in olie. Vanwege het feit dat de olie diep onder de grond wordt gevormd (op het land of onder de zee), bestaat het extractieproces uit diep graven in oliereserves door rotslagen en het is daarom erg duur om het te extraheren en te produceren

Soorten olie waar je in kan beleggen

Wanneer we het hebben over olie of ruwe oliehandel, bedoelen we over het algemeen WTI, wat een shortcut is voor West Texas Intermediate Oil en Brent Crude Oil (vaak alleen Brent genoemd). WTI wordt vervaardigd in de VS en Brent wordt geproduceerd in de Noordzee. Beide oliën zijn van hoge kwaliteit en dit betekent dat ze, eenmaal uit de grond zijn gehaald, kunnen worden verfijnd om ze bruikbaar te maken voor veel verschillende doeleinden. Het gebruik omvat raffinage in benzine om een ​​auto van stroom te voorzien, als brandstof voor de productie van elektriciteit en verwarming, evenals voor de productie van kunststoffen, petrochemicaliën en vele andere producten. Dit betekent dat zowel WTI als Brent wereldwijd veelgevraagd zijn en daarom sterk gecorreleerd.

Belangrijke consumerende landen

‘S Werelds grootste olieconsumenten zijn alle geïndustrialiseerde landen zoals de Verenigde Staten en Europese landen. In de laatste twee decennia is de consumptie in het Verre Oosten echter enorm gestegen, waarbij met name China een belangrijke afnemer was. De grootste olieconsumenten zijn de VS, Japan, China, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dus als we in olie beleggen, moeten we altijd de grote verbruikende landen in de gaten houden om te controleren of hun gebruik toeneemt of afneemt. Een toename van de vraag zal doorgaans de prijzen doen stijgen, en een daling van de vraag zal eveneens leiden tot een daling van de prijzen (als het aanbod constant blijft).

Volatiliteit en potentiële kansen

Het feit dat olie zo veel wordt gebruikt, maakt het een van de meest verhandelde en meest volatiele markten ter wereld. Dit biedt enorme kansen voor beleggers, maar bij het omgaan met olie moeten we bijzondere aandacht besteden aan een breed scala van vraag en aanbod kwesties die mogelijk een enorme impact op de prijzen kunnen hebben, vaak in een zeer kort tijdsbestek. Een beroemd voorbeeld hiervan is dat de olie steeg tot een recordhoogte van $ 145 in juni 2008 en daarna daalde tot ongeveer $ 30 in december van dat jaar. Record-hoge prijzen werden gedreven door een combinatie van factoren, met name aanbodverstoringen in Nigeria als gevolg van politieke factoren, in combinatie met de overtuiging dat de toegenomen vraag vanuit ontwikkelingslanden zoals China en India het aanbod zou overtreffen. Binnen een paar maanden werden deze angsten echter door de markten afgewezen, wat leidde tot een enorme prijsdaling van $ 110 tot ongeveer $ 30. Dit was een geweldige kans voor beleggers van alle leeftijden

Beleggen in zilver

Zilvermijnen begon ongeveer 5.000 jaar geleden in Anatolië (het Midden-Oosten van vandaag). Het metaal werd al snel de aanzet tot onderzoek, omdat het een begeerde maatstaf voor rijkdom was en werd gewaardeerd als geld, sieraden en decoratieve voorwerpen. Vanwege zijn speciale eigenschappen heeft zilver talloze toepassingen op het gebied van kunst, industrie, wetenschap, technologie en investeringen.

Productie

Ongeveer 85% van de zilverproductie komt uit de mijnbouw, 14% uit schroot en 1% uit voorraad. In 2015 (meest recente gegevens) leverden de investeringen in munten en contanten de grootste bijdrage aan de groei van de vraag. Door sterke Noord-Amerikaanse en Indiase aankopen zijn ze gestegen tot een recordhoogte. ‘S Werelds grootste zilver producerende landen zijn Mexico, Peru, China, Chili, Rusland en Australië.

Prijs drivers

De prijs van zilver wordt voornamelijk bepaald door de industriële vraag. Zilverprijzen worden ook aangedreven door:

  • Andere vraag, waaronder sieraden, munten, medailles, zilverwerk en fotografie
  • de goudprijs (zilver heeft de neiging om de goudprijs te volgen)
  • Regeringsbeleid en overheidsbeleid
  • Sterkte van de Amerikaanse dollar (of de valuta van het betreffende land)
  • Inflatie en rentetarieven

Beleggen in CFD

De term cfd staat voor Contracts for Difference. Met CFD beleggen kunt u een positie innemen op de prijs van een instrument zonder dat u de onderliggende waarde daadwerkelijk bezit. Een van de meest unieke aspecten van CFD’s is dat u kunt profiteren van dalende en stijgende markten. Met een CFD kunt u een contract ruilen op basis van prijzen in de onderliggende markt. CFD’s zijn leveraged producten, dat betekent dat u een kleine eerste aanbetaling kunt doen en toch een veel grotere positie kunt innemen. Dit kan uw winst verhogen, maar het kan hetzelfde effect hebben op uw verliezen. Een contract voor verschil of een CFD, zoals de naam impliceert, creëert een contract tussen twee partijen over de verplaatsing van een vermogensprijs. CFD’s hebben verschillende belangrijke functies waardoor ze een uniek en opwindend product zijn.

– U kunt profiteren van zowel stijgende als dalende prijzen en verliezen lijden

CFD’s zijn afgeleide financiële producten. Dit betekent dat u niet de onderliggende waarde bezit – u speculeert alleen maar of de prijs zal stijgen of dalen. Laten we aandelen als voorbeeld nemen. U wilt 10.000 ‘XY-aandelen’ kopen en de aandelenkoers bedraagt 280p. Dit betekent dat de totale investering 28.000,00 euro kost zonder de provisie of andere kosten die uw broker voor de transactie zou aanrekenen. U ontvangt een aandeelbewijs, een wettelijke documentatie die het eigendom van aandelen bevestigt. Met andere woorden, je hebt iets fysieks in handen totdat je besluit het te verkopen, het liefst voor winst. Met CFD’s bezit u deze ‘XY-aandelen’ echter niet. U speculeert alleen en kunt profiteren van dezelfde prijsbewegingen.

Bij een CFD wordt een hefboom of leverage toegepast. Dit betekent dat u een veel groter marktrisico krijgt voor een relatief kleine eerste aanbetaling. Met andere woorden, uw rendement is veel hoger dan bij andere vormen van beleggen. Laten we teruggaan naar het voorbeeld van ‘XY’. Deze 10.000 aandelen van XY ‘zijn dan 280p, proeven van 28,000.00 euro, zonder extra kosten of commissies. Bij CFD beleggen heeft u echter slechts een klein percentage van de totale handelswaarde nodig om de positie te openen en dezelfde premie te behouden. Stel dat XTB u een leverage van 10: 1 toekend (of 10%) op, XY aandelen, dus je moet een eerste bedrag van 2.800,00 euro borgen alleen om dezelfde hoeveelheid te beleggen. Wanneer de XY-voorraden met 10% tot 308P stijgen, zal de waarde van de positie nu 30,800.00 Euro zijn. Met een eerste storting van slechts € 2.800,00 heeft deze CFD handel een winst van € 2.800,00 gemaakt. Dat is een rendement van 100% in vergelijking met een rendement van slechts 10% als de aandelen fysiek werden gekocht.

Het belangrijkste om te onthouden over ‘leverage’ is dat, uw winst aanzienlijk kan worden verhoogd en uw verliezen op dezelfde manier kunnen worden verhoogd. Als de koersen zich tegen u keren, kunt u met een marge worden uitgesloten van uw positie of moet u uw saldo verhogen om het open te houden. Daarom is het belangrijk om te begrijpen hoe u met uw risico omgaat. Als de ‘XY-aandelen’ met 10% tot 252p dalen, is de waarde van de positie nu 25.200,00 euro. Met een eerste storting van slechts € 2.800,00 heeft deze CFD handel een verlies van € 2.800,00 gemaakt. Dat is een rendement van -100% op uw investering vergeleken met een rendement van slechts -10% als de aandelen fysiek werden gekocht.

Beleggen in opties

Wat zijn opties? Een optie (aandelenoptie) geeft de houder het recht, maar niet de verplichting, om 100 aandelen van een bepaald onderliggend aandeel te kopen of te verkopen tegen een vaste uitoefenprijs op of vóór de vervaldatum van de optie. Er zijn twee soorten opties: Amerikaans en Europees. Amerikaanse opties verschillen van Europese opties omdat Europese opties de aandeelhouder toestaat alleen op de vervaldatum te handelen.

Na deze korte introductie, kunt u zich afvragen wat deze opties betekenen en waarom iemand ze zou overwegen? Zoals eerder vermeld, vertegenwoordigen opties het recht (maar niet de plicht) om op een bepaald moment een specifieke actie uit te voeren. Dit recht is de koop of verkoop van aandelen van het onderliggende aandeel. Er zijn twee soorten opties, namelijk belopties en putopties. Elke optietransactie heeft twee kanten, de partij die de optie koopt en de partij die de optie verkoopt (Call Buyer & Call Seller, Put Buyer & Put Seller). Elke zijde heeft zijn eigen risico of opbrengstprofiel en kan om verschillende strategische redenen worden ingenomen. De koper van de optie moet een ‘long positie’ hebben terwijl de verkoper van de optie (ook wel de “Writer” genoemd) een ‘short positie’ moet hebben.

Soorten opties

Hier is nog een gedetailleerde uitleg van deze twee soorten opties.

Een call option is een optie om het onderliggende aandeel tegen een vooraf bepaalde prijs (de uitoefenprijs) op een specifieke datum (de vervaldatum) te kopen. De koper van een “call” heeft het recht om aandelen te kopen tot de vervaldag van de uitoefenprijs. De verkoper van het call (ook wel de “Call” Writer genoemd) is degene met de toezegging. Als de call-koper beslist om te kopen, een handeling die bekend staat als het uitoefenen van de optie, wordt de Call-Writer verplicht haar aandelen te verkopen tegen de uitoefenprijs van de call-koper. Stel dat een investeerder een Call-Option van Intel koopt met een uitoefenprijs van $20, die over twee maanden vervalt. Deze call-koper heeft het recht deze optie uit te oefenen, $20 per aandeel te betalen en de aandelen te ontvangen. De call-koper zou deze aandelen moeten leveren en graag $20 voor ze ontvangen. Achteraf bespreken we kort de verdiensten en motivaties rondom beleggen.

Wat is een Put Option? Als er een Call is in de aankoopoptie, dan is het misschien niet verwonderlijk dat een Put een Option is om de onderliggende aandelen te verkopen tegen een vastgestelde uitoefenprijs en op een vaste vervaldag. De Put koper heeft het recht om aandelen te verkopen tegen de uitoefenprijs en als hij ervoor kiest om de aandelen te verkopen, dan moet de Put Writer tegen die prijs de aandelen kopen.

Waarom opties gebruiken?

Een Call koper probeert winst te maken wanneer de koers van de onderliggende aandelen stijgt. De Call prijs zal stijgen zoals de aandelen. De Call-Writer maakt de tegenovergestelde zet, in de hoop dat de aandelenkoers zal dalen of op zijn minst zal toenemen in vergelijking met het bedrag dat werd gegeven om de Call in de eerste plaats te verkopen.

De Put koper profiteert wanneer de onderliggende aandelenprijs daalt. Een Put stijgt wanneer de waarde van de onderliggende waarde daalt. Omgekeerd hoopt een Put Writer dat de optie boven de uitoefenprijs verloopt of dat tenminste de aandelen een bedrag aanhouden die minder is dan het bedrag waarvoor ze betaald hadden bij de verkoop van de Put.

We zullen hier opmerken dat er relatief weinig opties vervallen en dat aandelen van eigenaar verwisselen. Ten slotte zijn opties verhandelbare effecten. Naarmate de omstandigheden veranderen, kunnen beleggers hun winsten (of verliezen) afdekken door een tegenovergestelde Optioncontract te kopen of te verkopen aan hun oorspronkelijke actie. Calls en Puts, alleen of in combinatie met elkaar, of zelfs met posities in de onderliggende aandelen, kunnen verschillende niveaus van hefboomwerking of bescherming bieden aan een portefeuille. Opties gebruikers kunnen profiteren in bull, bear of flatmarkten. Opties kunnen worden gebruikt als een zekerheid om winsten te beschermen in aandelen die er wankel uitzien. Ze kunnen ook worden gebruikt om stabiele rendementen te genereren uit een onderliggende portefeuille van Blue Chip aandelen. Of ze kunnen worden gebruikt om uw geld te verdubbelen of te verdrievoudigen binnen een nacht. Maar hoe de opties ook worden gebruikt, het is verstandig om altijd de afkorting van Robert A. Heinlein te onthouden: “Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch.” Verzekering kost geld dat afkomstig is van uw potentiële winst. Continu inkomen gaat ten koste van het beperken van de potentiële top van uw investering. Het zoeken naar een snel dubbel of driedubbel risico brengt met zich het risico mee dat uw investering volledig gewist kan worden.

Beginnen met beleggen

Wat gebeurt er als je een transactie doet? Wanneer u een deal met een effectenmakelaar maakt, dan heeft u een contract op de aandelenmarkt. Zulke beleggingen worden niet onmiddellijk uitgevoerd. In plaats daarvan wordt uw bestelling naar een specifieke markt verzonden. Als u deze marktorder plaatst, gaat u ermee akkoord om de aandelen te kopen op het moment dat de order wordt uitgevoerd. Aandelenkoersen weerspiegelen zowel de groei die beleggers in de toekomst verwachten als de waarde van het bedrijf. Als u de eerste bestelling plaatst, kan de prijs hoger of lager zijn. Zodra u een marktorder plaatst, wordt deze gegarandeerd uitgevoerd.

Hoe werkt beleggen in aandelen?

Een koper geeft aan dat hij een aandeel wil kopen op de beurs tegen een bepaalde prijs (limietorder) of tegen de huidige prijs (marktorder). De bestelling wordt elektronisch vergeleken met een gewillige verkoper van dezelfde voorraad. Beide rekeningen zijn aangepast om de transactie weer te geven. Het geld gaat uit het account van de koper en de nieuwe aandelen gaan erin. Het tegenovergestelde is van toepassing op het account van de verkoper. Er is een overgangsperiode (meestal drie werkdagen) voordat de transactie wordt afgewikkeld. Nu is de voorraad beschikbaar voor verhandeling op de rekening van de nieuwe eigenaar en is de verkoopprijs (na aftrek van provisie) beschikbaar op de rekening van de verkoper.

Een “old school” investeerder zal zijn broker bellen en hem/haar instrueren om een aandeel te kopen tegen de marktprijs (de prijs waartegen het aandeel wordt verhandeld op het moment dat de order wordt verwerkt) of tegen een prijs onder de huidige prijs. De meer actieve belegger gaat naar de website van zijn broker en voert dezelfde informatie rechtstreeks in. En de actieve belegger, met behulp van de strategieën die worden geleerd in de Online Trading Academy, zal zijn professionele werkstation hebben met citaten van Level II, die rechtstreeks communiceren met de markten en geen vertraging heeft in de verwerking.

Elektronisch beleggen heeft de commissies voor de meeste mensen drastisch verminderd en heeft het speelveld een beetje genivelleerd, zodra een bestelling wordt geplaatst, zal deze vrij snel worden verwerkt.

Som komt het voor dat hoogfrequente transacties als eerst worden afgewikkeld of een broker die handmatig bestellingen invoert, want hoogwaardige en grootschalige rekeningen hechten meer waarde dan personen die met een paar aandelen handelen.

Als u deelneemt aan een Level II-platform en de realtimekoersen volgt, dan ziet u “fantoomtransacties” waarbij een grote institutionele belegger een order invoert voor een prijs ver van de huidige markt en niet verwacht dat deze zich zal vullen. Wat in het beleggen van aandelen in het algemeen niet is veranderd, is de onderliggende afhankelijkheid van de eeuwige wet van vraag en aanbod. Als er meer kopers bereid zijn dan gewillige verkopers, zal de prijs stijgen. Als u een van deze kopers bent, moet u een biedprijs invoeren die hoger is dan de huidige prijs, anders wordt uw order niet voltooid. Het tegenovergestelde van dit proces is, wanneer u een voorraad met dalende rente probeert te verkopen.

Wat zijn de risico’s?

Om goed voorbereid van start te gaan met beleggen moet u ook weten wat voor risico’s beleggen met zich mee brengt. Bij aandelen zult u veel koersschommelingen meemaken. Hierdoor kan het zijn dat u met verlies een aandeel moet sluiten. De kwaliteit en ontwikkelingen van de sector en de ontwikkelingen van de beurzen bepalen het koersrisico van een onderneming. Daarom is het belangrijk dat u zich goed verdiept en met een sterk strategie gaat beginnen met het handelen in aandelen.

Leer beleggen via onze online cursus

Zoals het bekendste citaat al zegt: ‘’u hoeft niet op Wall Street te gaan werken om geld te verdienen van Wall Street’’. Helaas is de weg naar een professionele belegger niet altijd gemakkelijk. Er is een aanzienlijke hoeveelheid valse en misleidende informatie over beleggen. Soms geloven nieuwe beleggers ten onrechte in de verkeerde informatie en als ze het probleem niet oplossen, worden ze misschien nooit professionele beleggers. Wat is de meest efficiënte manier om voet aan de grond te krijgen, een uitstekende instap te maken, beleggen vergelijken en een professionele belegger te worden? Wordt een professionele belegger door basisprincipes van trading en geavanceerde grondbeginselen te leren. We begeleiden u bij uw volgende stap om strategieën te leren en ervaring op te doen. U kunt al starten met beleggen in zeer eenvoudige stappen.

Via de volgende link komt u bij onze online cursus beleggen; een trainingssessie die het proces beschrijft dat succesvolle beleggers doormaken.